Арх. Ивета Попова

ATG Design

Арх. Ивета Попова е концептуален интериорен дизайнер и архитект. През последните години нейният почерк се превръща в отличителен и силно разпознаваем за работата на студиото. Проектите ѝ се характеризират със смели интериорни решения и винаги в крак с актуалните тенденции в дизайна на съвременния дом, умело съчетани с функционалност, нови технлогиии и запомнящ се стил.

Нейни проекти са наградени в престижните The European Property Awards 2020-2021 за най-добър жилищен интериор в Европа в категория Residential Interior Show Home и най-добър жилищен интериор в България в категория Residential Interior Apartment.

Завършва „УАСГ“, София, катедра “Сградни Конструкции”. Работи в продължение на няколко години като хоноруван преподавател там. След това заминава за Италия, където завършва втора магистратура “Интериорен дизайн” в “IED –  Instituto Europeo di Design”, Милано. В Милано работи за „Studio 12’’ и Франческа Кутини, стилист на списания „Anna“, “Brava Casa“,  „Casamica“, “Interni“ и “Io donna“.

През 2012 г. арх. Ивета Попова се връща в България и оглавява ATG Design заедно с арх. Радосвета Попова. Тогава подема нов курс в работата на студиото, като развива своята артистична визия и изискан вкус в съвременния стил архитектура и дизайн.

ATG Design е студио за архитектура и интериорен дизайн, водено от семейни ценности, страст към дизайна и безкомпромисно качество.

В своята работа екипът на ATG Design обединява дългогодишен опит с иновации, артистично творчество и непрекъснат импулс на съвършенство, което води до уникални и изтънчени дизайни, които отразяват характера на клиентите.

Избрани награди на ATG Design:

LUX life magazine Awards 2021 – най-отличителното архитектурно и дизайн студио в София.

The European Property Awards 2020-2021 за най-добър жилищен интериор в Европа в категория Residential Interior Show Home и най-добър жилищен интериор в България в категория Residential Interior Apartment.

BigSEE Interior Design Awards 2020 – награда за жилищен интериор.

“Къща на годината” 2019 на сп. Идеален дом – първа награда за частен интериор.

“Къща на годината” 2019 на сп. Идеален дом – категория “Малко жилище”.